Hartige banketstaaf
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram rundergehakt
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
- 1/2 theelepel oregano
- 10 groene olijven, fijngesneden
- 1 gegrilde rode paprika (uit pot)
- cayennepeper
- 1 eierdooier
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Spreid het bladerdeeg uit op je werkvlak en laat het ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol ze op de met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap.
Meng het gehakt met de oregano, de knoflook, de olijven en de paprika. Breng het op smaak met zout en cayennepeper. Vorm met natgemaakte handen de gehakt tot een rol. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rond het gehakt. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad. klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak deze dtaaf in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Veeg eventueel tussentijds met een dikke laag keukenpapier het vrijkomend vet weg. Laat de staaf tenslotte iets afkoelen en snijd het in stukken of plakjes.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »