GratisRecept

Gevulde ossehaas in een krokant jasje

Herkomst
Nederland
Categorie
Bijgerechten
Bereidingstijd
5 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 600 gram ossehaas
  • 2 eetlepels olie
  • 1,25 decilter droge rode wijn
  • 200 gram mager kalfsgehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 10 plakjes bladerdeeg (450 gram)
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 ui, geraspt
  • mosterd
  • zout
  • peper
  • tijm
  • groene peper

BEREIDINGSWIJZE

Wrijf de ossehaas in met de olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Braad daarna een in hete pan het vlees in ongeveer 10 minuten rondom aan. Keer ze regelmatig om (niet in prikken!). Haal het vlees uit de pan, leg het op een stuk aluminiumfolie en bestrooi dan het vlees met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper (of naar smaak). Schenk de wijn bij het braadvocht en laat het tot 2 eetlepels inkoken. Bestrijk daarna de ossehaas ermee. Verpak de ossehaas in de aluminiumfolie en laat het in de koelkast goed koud worden. Meng ondertussen de kalfsgehakt met 1 theelepel mosterd, 1 theelepel zout, 1 theelepel groene peper, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 theelepel tijm, de geraspte ui en 1 eetlepel paneermeel. Ontdooi de bladerdeeg en rol deze uit tot een rechte lap van 3 mm dik. Strijk in het midden ¼ deel van de vullingen leg de ossehaas erop. Verdeel de rest van de vulling erover. Rol het deeg om het vlees en leg het, met de naad naar onder, in een braadslee. Maak van de restjes deeg, reepjes en leg het over de bovenkant. Klop de eidooier los met room en bestrijk het deeg ermee. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg het vlees in het midden van de oven en braad het in 40 tot 50 minuten goudbruin. Laat het vlees daarna nog 10 minuten rusten voor het het aansnijden. Je kan het serveren met een honing-tijmsaus, aardappelpuree en spruitjes met spekjes.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »