GratisRecept

Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 plakjes bacon (dunne plakjes)
  • peper
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 citroen
  • 1 beschuitbol
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • zout
  • 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt + 12 sprietjes)
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 deciliter bouillon (vleesbouillon)

BEREIDINGSWIJZE

Breng Ĺ liter water met de azijn tegen de kook aan. Breek een ei in een kopje. Roer in het bijna kokende water met een lepel 3x rechtsom en 1x linksom en laat het ei in de ontstane 'kolk' glijden. Pocheer het ei circa 4 minuten. Schep het eerst in een schaaltje met koud water en houd het vervolgens warm in een schaaltje heet water. Pocheer zo nog een ei.
Klop ondertussen Ĺ deciliter van de slagroom bijna stijf. Snijd van Ĺ citroen 6 dunne plakjes en pers de andere uit. Breng de bouillon met het citroensap en Ĺ dl dunne slagroom aan de kook. Kook de saus op een hoog vuur in tot ongeveer 1 deciliter saus over is (ca. 5 min.). Voeg de suiker, de fijngeknipte bieslook, zout en peper naar smaak toe.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan om en om bruin.
Snijd de beschuitbol doormidden en toost ze in een broodrooster of onder de grill goudbruin. Leg ze in het midden van 2 warme borden.
Leg de plakjes bacon en de gepocheerde eieren op de getooste beschuitbollen. Spatel de geklopte slagroom door de saus en schep de saus over de eieren. Garneer met plakjes citroen en sprietjes bieslook.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »