GratisRecept

Eendenborstfilet met bosvruchtensaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 eendenborstfilets (ca. 125 gram per stuk)
  • 1,5 deciliter gevogeltefond of wildfond
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • 25 gram boter
  • eventueel allesbinder of aardappelmeel
  • versgemalen peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de velkant van de eendenborstfilets met een scherp mes kruiselings in tot op het vlees. Bak de eendenborstfilets zonder toevoeging van boter of olie op de velkant in een droge hete koekenpan in 7 minuten krokant. Keer het vlees om en bak ze nog 2 minuten zodat de filets goudbruin zijn. Ze zijn dan van binnen rosé. Schep ze uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm. Schep 2/3 deel van het vet uit de pan en voeg bij de rest van het bakvet de fond en de rode wijn. Kook de jus 3 minuten in. Roer de bosvruchtenjam erdoor en klop er koude klontjes boter door zodat de saus licht bindt. Bind de saus eventueel met allesbinder of aangelengd aardappelmeel. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakken en serveer deze met de saus op de warme borden. Lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »