GratisRecept

Bruine bonensoep

Herkomst
Nederland
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1/2 pot bruine bonen
  • 6 deciliter runderbouillon
  • 1 ui
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 groene paprika
  • 1/5 knolselderij
  • 1/4 prei
  • 2 ontvelde tomaten
  • peper
  • zout
  • 4 sneden witbrood
  • olie om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE

Snijd allereerst de paprika, ui en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in ringetjes en de ontvelde tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snijd het witbrood in reepjes en bak de reepjes krokant in wat olie. Breng nu de bouillon met de bruine bonen aan de kook, haal één lepel bonen uit het vocht en houd deze apart om later als garnering weer toe te voegen. Als de bonen, na ongeveer 10 minuten zachtjes te hebben gekookt, uit elkaar beginnen te vallen, het geheel door een zeef wrijven en weer aan de kook brengen. Nu de paprika, knolselderij, prei, bonen en ui toevoegen en nog even laten meekoken. Als laatste de tomaten toevoegen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de krokante broodreepjes en de bonen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »