
Andijviestamppot met kiprookworst
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1,5 kilogram kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
- zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 grote uien, in ringen
- 1 Unox kiprookworst a 275 gram
- 2 zakken andijvie fijn a 200 gram
- 1,5 deciliter warme melk
- peper
- nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit intussen de olie en bak de uiringen al omscheppend op een half vuur glazig. Temper het vuur en laat de uien zachtjes bakken en wel de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af maar vang het kooknat op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie en de uien door. Voeg de melk en zoveel van het kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Breng de stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de worst in plakjes en leg ze op de stamppot.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »