GratisRecept

Aardappelpuree met pompoen

Herkomst
Nederland
Categorie
Aardappelgerechten
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 750 gram pompoen
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 30 gram boter of (vloeibare) margarine
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de oven voor op 220 graden C. Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Leg ze op de bakplaat, besprenkel ze met olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in de hete oven. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Stamp de aardappels met de pompoen, boter of margarine en de crème fraîche tot een smeuïge puree. Breng de puree op smaak met zout, peper, kaneel en nootmuskaat.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »