GratisRecept

Aardappelkomkommersalade met salami en ei

Herkomst
Nederland
Categorie
Lunchgerechten
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram gekookte aardappels
  • 1 kleine komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 150 gram salami aan een stuk
  • 3 hardgekookte eieren
  • 2 deciliter yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de gekookte aardappelen in blokjes van circa 1½ cm. Was de komkommer, halveer hem en schraap met een meloenlepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes. Maak de paprika schoon, halveer hem en verwijder de zaadbol en lijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwijder het velletje van de salami en snijd de worst in blokjes van circa 1 cm. Halveer de gepelde eieren en wip de dooiers eruit. Snijd het eiwit in stukjes. Wrijf de dooiers boven een kommetje door een zeef. Klop de yoghurt en de mosterd door de dooiers en breng het sausje op smaak met zout en peper. Schep n een schaal de aardappelen, komkommer, paprika, tomaat, ui, salami en eiwit door elkaar. Schep de saus en de kruiden vlak voor het serveren door de salade. Lekker met stokbrood.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »