GratisRecept

Aardappel met spruitenkroketjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Bijgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 750 gram spruiten
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram gewelde rozijnen
  • 30 gram boter of vloeibare margarine
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eidooiers
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • ui
  • laurier
  • 1 teentje knoflook

BEREIDINGSWIJZE

Snijd van de spruitjes een stukje van de stronk af en verwijder de vieze blaadjes. Leg de spruitjes tien minuten in koud water met ruim zout om ze schoon te maken. Snijd ze in plakjes en bak ze in een wok kort aan. Laat de spruitjes vervolgens even stoven. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met een snufje zout, 1 gesneden ui, 1 laurierblaadje en 1 geperst teentje knoflook in ongeveer 20 minuten gaar en haal daarna het laurierblaadje eruit. Stamp de aardappels met het ei, boter of margarine, spruitjes en de crème fraîche tot een puree. Breng de puree op smaak met zout, peper en voeg de gewelde rozijnen en nootmuskaat toe. Doe de puree in een spuitzak en spuit lange banen puree op een schaal. Doe de schaal in de koelkast. Snijd van de opgesteven puree kroketjes en haal dit door de bloem, vervolgens door het ei en door de paneermeel. Frituur ze tenslotte in een frituurpan op.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »