GratisRecept

Gegratineerde mosselen

Herkomst
Nederland
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 kilogram mosselen
  • 100 gram gepelde grijze garnalen
  • 250 gram verse champignons
  • 25 centilter witte wijn
  • 3 deciliter room
  • 1 theelepel saffraan
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 2 afgestreken soeplepels bloem
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Schrob en was de mosselen goed schoon met veel water. Gooi de mosselen met open of gebroken schelpen weg. Giet de rest in een grote kookpot en overgiet ze met de witte wijn. Laat ze opengaan op een hoog vuur. Laten ze uitlekken en vang het kookvocht op. Filter het kookvocht en breng het aan de kook. Laat het tot de helft indikken.
Was ondertussen de champignons, snijd ze in schijfjes en braad er het water uit in een pan met een beetje boter. Vet een ovenschotel in met boter en leg er de champignons, de grijze garnalen en de mosselen (zonder schelp) in. Laat 50 gram boter smelten, bestrooi het met bloem en meng alles met de klopper door elkaar. Voeg geleidelijk 1,5 deciliter van het kookvocht toe, net als de room. Voeg dan de saffraan, peper en eventueel een snuifje zout toe. Giet deze saus over de mosselen, de garnalen en de champignons. Zet alles in een voorverwarmde oven (250 graden) en laat het 15 minuten gratineren. Bestrooi het daarna met gehakte bieslook en dien gelijk op

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »