Captains dinner
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 23 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram magere speklapjes
- 200 gram ontbijtspek
- 1 kilo capucijners
- 1 groot blik cocktail worstjes
- 500 gram tomaten
- 500 gram uien
- 1 of 2 rode paprika's
- 1 grote pot augurken
- 1 grote pot amsterdamse uien
- 1 familiezak gemengde sla
- 1 grote stokbrood
- chilipeper
- kaneel
- paprikapoeder (hot)
- piccalilly
- mosterd
- peper
- zout
- olijfolie
- roomboter
BEREIDINGSWIJZE
Week de gedroogde capucijners een dag van te voren en kook deze dan in het weekvocht. Bak de speklapjes krokant in een beetje boter met olie. Dep ze daarna droog en laat ze rusten op een bord. Bak daarna in een wat olie de ontbijtspek lekker knapperig en laat dit vervolgens afkoelen. Houd 1 tomaat, 1 ui en een halve paprika apart voor de sla en snijd de rest in grote stukken.
Giet de capucijners af en voeg alle kruiden naar smaak toe met de stukken ui, paprika en tomaat en schud alles voorzichtig door elkaar.
Houd het op een laag vuur enkele minuten warm. Verdeel hierover de stukken spek.
Warm de cocktailworstjes op en doe deze in een grote schaal. Doe de augurken, de piccalilly, de amsterdamse uien en het gesneden stokbrood in kleine schaaltjes en maak de gemengde sla aan naar eigen smaak met de tomaat, ui en halve paprika.
Dien tenslotte de capucijners op in een voorverwarmde schaal en plaats de andere schaaltjes rondom deze Captains Dinner Dish.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »